Moederdag: 6 power mama's over wat zij nou écht voor moederdag willen krijgen

Moederdag: 6 power mama's over wat zij nou écht voor moederdag willen krijgen


| Door Xenia Dellafaille
Moederdag. Dé dag dat moederlief eens extra in de bloemetjes gezet mag worden. En dat bedoelen we dan ook vrij letterlijk, want bloemetjes is elk jaar toch wel het populairste cadeautje om aan de mama’s te schenken. Natuurlijk is elke mama nog steeds dolgelukkig met een mooi boeketje, prachtige tekening of gewoon wat extra aandacht. Wij vroegen ons echter af wat mama’s nu écht zouden willen krijgen, maar nog nooit of zelden gekregen hebben.

Vrouwen met pit zijn inbegrepen in de formule bij CDKN. Niet alleen bestaat ons team in de winkel voor 99% uit vrouwen, we hebben ook een hele boel sterke vrouwen tussen onze friends zitten. Wij vroegen aan een paar van onze mama ondernemers om ons in te fluisteren wat zij nou echt zouden willen krijgen op die dag van het jaar waar het volledig om hun draait. Als drie power women nog niet genoeg zijn, gingen we ook even polsen bij enkele van onze mommy blogger vrienden.

Voor Sophie van Visjes en Co is het materiële echt totaal niet van belang en hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Al zijn haar wensen in tijden van Corona misschien nog wel de moeilijkste om in vervulling te laten gaan.

“Deze Moederdag zou ik het liefste doorbrengen met mijn dichtste vriendinnen rond een heus luxe ontbijtbuffet. Daarna gaan we allemaal naar de kapper om vervolgens onze nagels in een kleurtje te laten zetten. In deze Corona tijden zijn wij niet enkel mama maar ook juf, huishoudster, entertainer, zelfstandige of werknemer, psycholoog... noem maar op!

Dus in mijn ogen mega verdiend. ❤️ Hopelijk denken de papa’s na corona daar ook zo over. ;-)”

Aangezien Saar een bewuste mama is die dit graag aan haar kindjes overbrengt, is zij het helemaal eens met een Moederdag zonder te veel materialiteit. Met haar blog Greenkit helpt ze ook andere ouders om zo’n bewuste levensstijl werkelijkheid te maken.

“Eigenlijk voorzien ze altijd een boeketje zonnebloemen (mijn lievelingsbloemen) , tekeningen en een dikke knuffel omdat ik sowieso van 't principe ben om voor moederdag geen extra spullen aan te sleuren. Maar als ik écht écht écht zou mogen kiezen, dan ga ik voor een overnachting met het hele gezin in een tiny house of boomhut, of een glamping tent ergens in een wei of bos in België. Als er maar geen enkel ander huis/straat in zicht is.
Moesten de kindjes toch heel graag iets tastbaars willen geven, dan zou ik wel blij worden van een egelhuisje voor in de tuin, of een bijenhotel. Of bloemzaadbommen!

Mama onderneemster Yana, van het super schattige babymerkje Belle Ella, heeft helemaal niet veel nodig. Voor haar zijn woorden net ze belangrijk als daden, of misschien zelfs nog een beetje belangrijker.

“Dat vind ik een zeer moeilijke vraag, ik denk niet dat ik een echt voorwerp kan benoemen dan. Ik denk vooral het gevoel dat wat ik doe, goed is. Grootste deel van de dagen doe ik ook maar wat en stel ik me 100x de vraag of dat wel goed genoeg is. Dus me even zeggen dat ik het goed doe, dat ik even opgelucht kan ademhalen, dat mijn eindeloze vermoeidheid niet voor niets is. Dat, en een cappuccino op bed uiteraard!”

 

Katrien is niet enkel blogster voor ktrien.be maar heeft de handen ook vol met drie kindjes. Als zij de vrije keuze had zou ze moederdag toch altijd met het hele gezin willen doorbrengen. Zo droomt zij hardop:

"Moederdag. In feite vieren wij in Antwerpen dit in augustus, maar als er niets gebeurt in Mei ben ik toch niet zo happy dus vaak krijg ik wel twee keer iets kleins. ;-)Een bloemetje en knutselwerkje van de kindjes is hier vaak hetgeen met brede glimlach wordt gepresenteerd.  Altijd blij mee uiteraard. Maar als ik nu echt mocht kiezen uit alles in de hele wereld? Goh, dan denk ik dat ik eerder ga voor de verrassing én de beleving. Met het hele gezin er op uit trekken, bestemming onbekend. Picknickmand vol lekkers reeds geprepareerd door de papa. We trekken naar een plek in de natuur, naar het strand of een meer. De kinderen spelen naar hartlust en wij ouders trekken al een flesje open. Dat verdienen we wel, als hardwerkende ouders van drie kinderen. ;-) We genieten van het lekkere eten: verse pistolets met confituur, croissants en yoghurt met fruit. En liefst nog een dessertje in de vorm van een appeltaart ofzo. De zon schijnt en we denken even aan niets anders dan aan deze mooie dag, zonder zorgen.'s Avonds nodigen we onze ouders (de grootouders dus) ook uit en gaan we frietjes halen van de frituur. Die eten we gezellig op in de tuin want het is nog steeds warm buiten. We klinken op onze moeders en onszelf. De vuurschaal wordt aangestoken en iedereen prikt een marshmellow op een stokje. Zalig! Na nog een lekker wijntje en een koffie is het tijd om te slapen.Deze avond doen we dat niet in ons bed, maar zetten we een tent in de tuin. Lekker gezellig met zijn allen in de slaapzak, luisterend naar de geluiden van de natuur en in de verte horen we af en toe en auto. De kindjes slapen al snel na deze dag vol plezier en mijn man en ik blikken terug op vandaag. We mogen ons gelukkig prijzen met ons mooie gezin. Ik vind mezelf niet snel een supermama maar op momenten als deze ben ik fier op alles wat we samen hebben bereikt!"

Karima houdt zich met haar merkje Noah & Sisi vooral bezig met super schattige strikjes voor kindjes te verkopen, maar voor ze deze carrière switch maakte was zij een geweldige fotograaf. Voor haar is Moederdag dan de perfecte gelegenheid om weer wat aandacht te geven aan deze creatieve passie.

“Sinds mijn zoontje naar de opvang gaat en school krijg ik ieder jaar een mooi kunstwerkje van hem. Daarbovenop meestal een mooi bloempje. Of ik daar blij mee ben? Zeker en vast! Hij weet dat het voor mama is en ik zie aan zijn trotse blik dat hij er met alle liefde aan heeft gewerkt! Super cute!

Mochten er geen grenzen zijn en ik uit eender wat kan kiezen, zou ik voor een nieuwe lens voor mijn camera gaan. Ik had er een paar, maar na mijn carriereswitch van fotograaf naar webwinkelier Noah & Sisi heb ik de meeste lenzen verkocht en gebruik ik er nu vooral 1 voor mijn webshop. Naast productfoto's voor de webshop en foto's maken van mijn kindjes, ben ik dol op creatievere foto's maken! Op dit moment heb ik dus een macro lens op het oog. Daarmee kan je je kleine onderwerpen of details prachtig laten zien of juist abstracte beelden waarin het meer gaat om kleur, sfeer en vorm.

Ps: aan mijn lieve man, mocht je dit lezen, check mijn google browser history #ikgeefmaareentip

Mocht er dan toch nog enige twijfel bestaan over wat je mama deze moederdag kan geven, heeft Charmaine James, mama van twee, wedding planner, Friend bij CDKN en auteur van de Fiancée Journal nog enkele tips op een rijtje gezet. 

"Geen chique cadeautjes in Corona-tijden? Geef mama wat ze écht wil…
Papa, plan een halve dag rust in voor mama. Bij voorkeur van ’s ochtends tot aan de lunch. Neem de kinderen erop uit, ga een uur of twee of drie met hen wandelen, dat ze ook echt hun energie kwijt kunnen en ze niet na tien minuten bij mama weer zeggen dat ze zich vervelen.
Zorg voor ontbijt naast bed. Maar maak mama niet wakker. Laat haar ontwaken bij een ontbijtje en genieten van de stilte in huis. Zet misschien zelfs al cake in de oven om ’s middags samen te smullen!

Complimentje voor de mama
Zelf geschreven brieven (of filmpjes) van de kinderen om haar dag goed te starten. Waarom is hun mama de leukste, zotste, tofste? Papa’s help even aub!

Zeg het met bloemen!
Altijd! De lokale bloemist is ook heel blij met de bestelling maar een zelf geplukt of papieren boeket maakt ons even blij. Zet mama letterlijk in de bloemetjes. 

Wil je graag een cadeau geven?
Denk dan aan een massage, een dagje wellness met een vriendin dingen die post-corona ook nog deugd zullen doen.

Geef een herinnering!
Genoeg van alle clichés? Papa’s we zeiden het al eens eerder, maar we herhalen het wij hebben ook graag foto’s van die onverwachte zeemzoete momenten met onze kinderen. We nemen er eindeloos veel van de kinderen die spelen, lachen en kwelen maar wat zouden we ook aangenaam verrast zijn als je ons ‘in the heat of the moment’ ook eens hebt vastgelegd. Heb jij dit nog niet gedaan? Neem deze tip dan mee naar de volgende moederdag! Maar ga nu dan voor het vereeuwigen van jullie gezin via een fotoshoot. Ook hier maak je mama heel blij mee en je komt er zelf ook nog eens mee op de foto!

Liever iets van een juweel?
Kies dan voor een ketting of armband met initialen van de kinderen, een geboortesteen, …
Money can’t buy happiness, denk dus niet enkel met je portefeuille maar wees even creatief in Corona-tijden. Mama wil nu vooral eens even genieten van rust en appreciatie."

0 Reacties

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste....

Laat een reactie achter

*Verplichte velden
Verstuur
CDKN Blog
Trend alert: Teddystof accessoires
Trend alert: Teddystof accessoires Geplaatst op
Lees meer
Testimonial Eveline
Testimonial Eveline Geplaatst op
Lees meer
Nieuw: Tapparfum!
Nieuw: Tapparfum! Geplaatst op
Lees meer
CDKN wordt cdkn CADEAUKEN
CDKN wordt cdkn CADEAUKEN Geplaatst op
Lees meer
Nieuwe winkel in Wijnegem Shop Eat Enjoy
Nieuwe winkel in Wijnegem Shop Eat Enjoy Geplaatst op
Lees meer
We wisselen van pand in Wijnegem Shop Eat Enjoy
We wisselen van pand in Wijnegem Shop Eat Enjoy Geplaatst op
Lees meer
Dondernemersdag met Marloes van Uchu
Dondernemersdag met Marloes van Uchu Geplaatst op
Lees meer
CDKN X Bonsai
CDKN X Bonsai Geplaatst op
Lees meer
Dondernemersdag met Lara van Shoplake
Dondernemersdag met Lara van Shoplake Geplaatst op
Lees meer
Wat kan jij doen samen met ons? Mei plasticvrij
Wat kan jij doen samen met ons? Mei plasticvrij Geplaatst op
Lees meer
Menu
Mijn account
Registreren
Maak bestellen nóg makkelijker!
  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Registreren
Inloggen
Or sign up here
Wachtwoord vergeten?
Favorites
U heeft geen items in uw lijst.
Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Ga verder met winkelen
Filters
Taal & Valuta
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »